MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Suszone jabłka to przede wszystkim bardzo dobre źródło...
fot. es75/123rf

Bakalie – pyszne i kaloryczne. Suszone owoce mają mnóstwo zalet, ale nie można jeść ich bez umiaru. Komu mogą szczególnie szkodzić?

Jabłka: rodzime bakalie

Suszone jabłka to przede wszystkim bardzo dobre źródło błonnika, dlatego powinny po nie sięgać osoby cierpiące na zaparcia. Są bogate w składniki odżywcze. Znajdziemy w nich: witaminy A, B, a przede wszystkim witaminę C oraz przeciwutleniacz – kwercetynę, wpływającym pozytywnie na układ krążenia.

Suszone jabłka można nie tylko kupić jako gotowy produkt, ale także przygotować samemu w domu, np. przy pomocy maszyny do suszenia owoców. Da nam to pewność, że jemy pełnowartościowy produkt, który nie został wysuszony z dodatkiem cukru. Dodatkowymi plusami są łatwa dostępność i niska cena jabłek.

Zobacz również

Nieustąpienie pierwszeństwa przyczyną wypadku. Audi uderzyło w ciężarówkę

Nieustąpienie pierwszeństwa przyczyną wypadku. Audi uderzyło w ciężarówkę

Święcenia kapłańskie diakonów Wyższego Seminarium Duchownego w katedrze w Rzeszowie

Święcenia kapłańskie diakonów Wyższego Seminarium Duchownego w katedrze w Rzeszowie

Polecamy

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona